Juventus Buftea-Vointa Buciumeni 6-6

In ultima etapa a turului Juventus Buftea pornea ca favorita in disputa contra celor de la Vointa Buciumeni, echipa clasata pe locul 5. Meciul nu se anunta totusi a fi unul usor deoarece, din motive ceva mai greu de descifrat, jucatorii din Buciumeni anuntasera cu mult timp inainte ca pentru ei aceasta va fi partida cea mai importanta si la acest meci se vor mobiliza la maxim. Asa cum sugereaza si numele echipei, cei din Buciumeni nu duceau lipsa de vointa, insa pentru a face un rezultat pozitiv contra Juventusului mai trebuia sa si poata. Avertizati din timp de aceste declaratii '' razboinice'' ale adversarului, Juventinii incep meciul diferit fata de alte etape, jucand acum cu mai multa concentrare si determinare. Diferenta de valoare si de experienta dintre cele doua echipe isi spune cuvantul, golurile incep sa cada in poarta Vointei, astfel ca la pauza asistam la un 4-1 sec in favoarea Juventusului. Repriza a doua avea sa fie una extrem de spectaculoasa. Juve nu trebuia decat sa-si conserve avantajul luat in prima parte a meciului, incercand sa se apere grupat si sa contraatace atunci cand avea ocazia. Vointa era obligata sa atace si sa riste, lucru care in anumite circumstante putea deveni dezastruos. Se face 4-2, insa pentru putin timp, caci juventinii refac imediat diferenta de 3 goluri si se parea ca nimic special nu se mai poate intampla in acest meci. Asistam apoi la 2 goluri primite destul de usor de catre portarul lui Juve, goluri care readuc speranta in tabara celor din Buciumeni. Beneficiind de aceste gafe impardonabile, prestand un joc la limita sportivitatii si punand presiune pe arbitru, Vointa reuseste ceea ce putini se mai asteptau, egaleaza la 5. Ultimele secvente ale jocului sunt dramatice. Juve rateaza un penalty intr-un moment cheie al meciului, pentru ca imediat sa se produca incredibilul - Vointa inscrie si conduce acum cu 6-5, dupa ce a revenit de la 2-5. Insa sirul evenimentelor surpriza nu se opreste aici si in ultimele secunde ale meciului, desi echipa suferise un soc psihologic, Juventus reuseste egalarea cu un ultim efort. Un punct castigat sau doua pierdute pentru juventini? Dupa desfasurarea jocului ambele variante par a fi la fel de corecte. Un egal care o indeparteaza pe Juve de primele locuri ale clasamentului si care o face sa ierneze pe un neobisnuit loc 3. 
*Nota* Meciul s-a desfasurat intr-o atmosfera exagerat de tensionata, jucatorii de la Vointa fiind raspunzatori de acest lucru. Ei merita felicitari pentru ardoarea cu care-si apara sansele, insa este necesar a se trasa o linie de demarcatie intre determinare si unele practici care nu au nici o legatura cu fotbalul civilizat.
Ce a fost nu se numeste un joc de fotbal intr un campionat afiliat la Federeatia Romana De Minifotbal.
Organizatorul campionatului si arbitrul nu au luat nicio masura impotriva celor de la Vointa Buciumeni, care  au mai avut astfel de comportamente si in alte meciuri (intalnirile  cu Tec Buftea, Unefs,Soimii Patriei ),  fiind atentionati pe site ul competitiei ca la urmatoarea abatere de acest fel vor fi exclusi din campionat .
Aceste partide in care jucatorii nu au nici cea mai mica protectie din partea arbitrului , a organizatorului care tolereaza comportamentul nesportiv, instigarea la violenta fizica din partea jucatorilor si a suporterilor, amenintarile, injuriile , nerespectarea regulamentului competitional , la care se adauga foarte slaba organizare a unui campionat care ''cica este sau nu este afiliat '' , dupa spusele organizatorului , ne demonstreaza ca oamenii care itr adevar iubesc fotbalul si care fac eforturi financiare pentru a participa la o competie '' organizata cu arbitrii corecti , protectie din partea organizatorilor,care fac tot posibilul pentru respectarea regulamentului si nu pentru a avantaja  echipele pe care le au ei inscrise in campionat '' , sunt indepartati de acest fenomen care se numeste minifotbal in Romania. Trist ...penru noi, cei care iubim acest sport...

Niciun comentariu: